Biografie
Jimmysicals
Pers
Foto
Video
home | nieuws | gastenboek | contact | links

Vocal CoachingHats Off To BroadwayWorkshops

ZANGLESSEN

De meeste van mijn studenten bereiden zich voor op hun carrière, of werken al in professioneel muziek theater. Als zangleraar, is het mijn doel om de natuurlijke zangstem van de student te ontwikkelen, zodat ze lange repetitie periodes aankunnen, alswel in staat zijn tot acht shows in de week te doen en toch vocaal gezond te blijven. Leren omgaan met het lichaam als instrument, leren ademhalen om een bepaalde toon aan te houden, het gebruiken van de spieren van het middenrif om die tonen te controleren, het produceren van klinkers en medeklinkers en het ontdekken en gebruiken van resonantie ruimtes die de vocal range en volume vergroten, zijn enkele van mijn doelen met de studenten.

VOCAL COACHING

Als vocal coach voor theater en televisie producties, werk ik met mijn leerlingen aan de performance van de rol of het nummer waar ze mee bezig zijn. Zingen kunnen ze al, maar dingen waar we samen aan werken zijn o.a. plaats van ademhalen, stemgebruik, tekstinterpretatie en hoe de vocale technieken van de leerling zo effectief mogelijk te gebruiken voor de uitvoering.

Voor onderstaande producties heeft Jimmy als vocal coach de kans gehad te werken met veel collega's en zo invloed gehad op menig Nederlands top artiest.

* STAGE HOLDING *
- Miss Saigon
- Elizabeth
- 42nd Street
- Aida
- The Lion King
- Mamma Mia

* OPUS ONE *
- Jungle Book
- Ollie B. Bommel en de Trullenhoedster
- Klokkenluider van de Notre Dame
- Een Midzomernachtsdroom
- Belle en het Beest
- Buster en Benjamin
- Tyl Uilenspiegel
- The Fantastics

* STARDUST THEATRE BV *
- Rembrandt - de Musical

* AVRO * (Televisie)
- Sterrenjacht

* SBS 6 * (Televisie)
- So you wanna be a popstar